Mensen met een (hoog)sensitief brein zijn stressgevoeliger dan mensen met een niet-sensitief brein.


Een goed preventief stressbeheer is dus onontbeerlijk om overprikkeling te voorkomen.


Het stress-systeem van een HSP wordt sneller, vaker en intenser geactiveerd dan een niet-HSP. HSP hebben een overactieve veiligheidsscanner. Dat was super handig in de oertijd namelijk voor het vinden van een plek waar we veilig met onze stam konden stationeren. In onze hedendaagse jungle is dit echter één van de grootste redenen voor overprikkeling. We worden gebombardeerd door een overload aan prikkels, informatie, keuzes en afleidingen. De veranderingen volgen elkaar razendsnel op. Onze prikkelemmer loopt constant over. Dat betekent niet alleen meer stress maar ook meer energieverlies.


In deze masterclass krijg je inzicht in:

- Waarom HSP stressgevoeliger zijn.

- Hoe dat tot uiting komt.

- Wat prikkelverwerking te maken heeft met stress. 

- De noodzaak van lichamelijk stressbeheer om de emmer niet te laten overlopen.

- Concrete technieken om stresshormonen af te voeren.

- Tips voor in het dagelijks leven.


Inclusief:

- 1,5 uur aan videomateriaal*

- opgesplitst in handige korte lessen

- op je eigen tempo te bekijken

- van alle filmpjes is ook een audio-only versie beschikbaar zodat je de inhoud als podcast kan beluisteren

- alle video- en audiobestanden kan je gemakkelijk downloaden en op je eigen toestel opslaan

- levenslang toegang tot deze cursus op het leerplatform

- apart document met de slides die in de video's worden getoond


*Het videomateriaal is afkomstig van de opname van deze masterclass die ik op 6 oktober 2022 live online gaf. De inhoud werd opgebouwd op basis van de vragen die de deelnemers vooraf konden doorsturen rond het topic.


Prijs = 39 euro.  


PS1. In deze masterclass staan we maar kort stil bij wat hoogsensitiviteit precies is. Wil je meer weten over het sensitieve brein, de specifieke kwaliteiten en valkuilen?

Dan vind je alles wat je zoekt in de masterclass "Hoogsensitiviteit: de essentie". Klik hier voor meer info.


PS2. Wil je meer weten over hoe je anders kan omgaan met je sensitieve eigenschappen binnen je job zodat je energieverlies kan beperken en een burn-out kan vermijden?

Dan vind je alles wat je zoekt in de masterclass "Omgaan met hoogsensitiviteit op het werk". Klik hier voor meer info.


De 3 masterclasses vullen elkaar mooi aan.


Nog vragen? severine@centrumdiabolo.be


Dit vonden deelnemers van de masterclass


Van harte dankjewel voor de duidelijke, herkenbare webinar rond HSP en stress! Ik schrok van de cijfers dat 57-75% van de HSP burn-out geraakt. Dus als je HSP bent, is er zeer veel kans dat je wel één of meerdere keren "uit" valt.

Ik voel jouw energie, Séverine!! WOW, fantastisch, denk ik dan. Dat is hoopgevend dat het ooit nog goed komt wat energie betreft. Want bij mij (ben nu 6 maanden herstellende van burn-out) is het nog zoekende in de energiebalans. Ik besef dat het een herprogrammering van mijn brein vraagt door dagelijks hiermee bezig te zijn.

Jouw bevlogenheid en enthousiasme is enorm, zo fijn!!

- Astrid Vandenberghe - 

Séverine, wat een interessant webinar! Het is een mooie balans tussen voldoende informatie en toch niet overweldigd worden.. wat natuurlijk super belangrijk is voor een HSP. Dankjewel !

- Delphine Vanderbeken - 

Deze masterclass is zo waardevol! Je krijgt niet alleen heel veel informatie over de impact van stress op je lichaam en je HSP-brein, maar ook tal van concrete tips om zelf mee aan de slag te gaan. De masterclass bezorgde mij de bewustwording dat omgaan met je hooggevoeligheid en met je stress een dagelijks werk is en niet iets is dat je zomaar even snel kan fiksen. Het is een duwtje in de rug naar bewust leren luisteren naar jezelf en je lichaam zodat je het beste uit jezelf kan halen.

- Muriel Himschoot - 

Wat een eye opener!

Ik heb er ontzettend veel van geleerd. Ik voel me nu zelfverzekerder dat ik de juiste tools heb om met stress in het dagelijkse leven te kunnen omgaan. Ik kijk al uit naar de volgende masterclasses !

- Tamara Willaert - 

Séverine is een zeer empathische vrouw, die haar kennis op zo’n begrijpelijke manier met haar zachte stem overbrengt, waardoor kennis echt binnenkomt en je er mee aan de slag kan.

Eindelijk voelde ik me begrepen, en begreep ik dat er niets mis is met me. Eindelijk kreeg ik het idee wat die hoogsensitiviteit net was en wat die met me deed. Eindelijk, stap per stap, ben ik mezelf aan het leren kennen terug.

Na het volgen van de Masterclass kreeg ik concrete handvaten en ideeën om mijn grenzen te ontdekken en aan te geven. Iets waarin ik tot dan toe niet geslaagd was. Concrete stukjes nam ik mee naar mijn werkgever en praatte ik over hoe we die stressoren (of om het in haar woorden te zijn: mijn Tijgers) zouden kunnen aanpakken en zouden kunnen zorgen voor een veilige werkomgeving.

Niet enkel haar gigantisch bereik aan kennis maakt Séverine een geweldige (online)coach, ook haar betrokkenheid is fantastisch.

- Jessica De Doncker - 

Hartelijk dank voor jouw enthousiasme en hoopvolle energie door verduidelijking en inzichten.

Heel fijn, heel boeiend, echt een meerwaarde.

Jouw filmpjes geven me inspiratie en moed om complete zelfzorg te integreren.

Waarom deze cursus bij mij volgen? 


Ik volgde wetenschappelijk onderbouwde opleidingen:

  • Licentiaat Klinische Psychologie (UGent)
  • Doctor in de Psychologie (UGent)
  • HSP voor Professionals (VUB)


Ik heb ruime expertise opgebouwd:

  • Ik ben zelf een hoogsensitieve high sensation seeker
  • Ik heb een vurig sensitieve dochter
  • Sinds 2015 heb ik mijn eigen praktijk waarin ik eerst hoogsensitieve kinderen en jongeren heb begeleid en nu enkel nog hoogsensitieve volwassenen begeleid
  • Ik heb 6 jaar meegedraaid bij HSP Vlaanderen o.a. als coördinator en hoofdbegeleider van het kinderkamp Groeikracht, als docent van de cursus "Hoogsensitief - van stress naar balans" en als coördinator van het kwaliteitscheckpunt voor HSP coaches


Ik blijf me bijscholen en informeren:

  • Ik ben sinds 2022 oprichter, coördinator en lid van een intervisiegroep van HSP Experten (om de 2 maanden info uitwisselen en vinger aan de pols houden)
  • Ik hou nauw contact met en wordt gevraagd voor co-creatie met andere grote namen in het veld als Bieke Geenen, Esther Bergsma en Maaike Kruijsen
  • Ik schreef in 2023 het boek Hoogsensitief omgaan met stressbij uitgeverij Borgerhoff & Lamberigts


TIP: Wil je meer weten over wat hoogsensitiviteit écht is - zonder zever?

Wil je meer weten over het sensitieve brein, de specifieke kwaliteiten en valkuilen?

Dan vind je alles wat je zoekt in de masterclass "Hoogsensitiviteit: De essentie".

Deze masterclasses vullen elkaar mooi aan. Klik hier voor meer info.


TIP: Wil je meer weten over hoe je als HSP kan floreren op het werk? 

Hoe je meer rekening kan houden met je hoogsensitieve brein in je job zodat je minder overprikkeld geraakt, minder energie verliest en optimaal kan functioneren? Dan vind je alles wat je zoekt in de masterclass "Omgaan met hoogsensitiviteit op het werk".

Deze masterclasses vullen elkaar mooi aan.

Klik hier voor meer info.


HSP Pretpakket

Je kan de 3 masterclasses ook in 1 bundel kopen aan een voordeliger tarief.


Inclusief:

- Hoogsensitiviteit: De essentie

- Omgaan met hoogsensitiviteit op het werk

- HSP en stress