Ik ben doctor in de psychologie, klinisch psycholoog, stress en burn-out coach, HSP professional en loopbaancoach.


Als academica en docente (UGent en Howest) verdiepte ik mij gedurende meer dan 10 jaar in de neuropsychologie en ontwikkelingsstoornissen. Mijn onderzoek verscheen in toonaangevende wetenschappelijke tijdschriften en ze schreef Wijzer in Ontwikkelingsstoornissen (Acco, 2016, 2020), Survivalgids: wat als je ADHD hebt (Pelckmans, 2020), en Wat echt werkt bij kinderen met ADHD (Pelckmans, 2022).


In 2015 richtte ik mijn eigen praktijk voor psychologie en coaching (Centrum Diabolo) op. In mijn begeleidingen combineer ik input uit diverse opleidingen, wetenschappelijke literatuur, klinische ervaring en ervaringsdeskundigheid.


Ik ben gespecialiseerd in hoogsensitiviteit, veerkracht, stress en energiebeheer en inspireer hierover via boeken, online cursussen en tips op sociale media. 

Séverine Van De Voorde

Dit zeggen cliënten over mij

Toen ik voor het eerst bij jou langs kwam sprak je van het heerlijke gevoel van verlichting. Ik kon er mij weinig bij voorstellen...Aan jouw fonkelende ogen te zien zag het er mij iets geweldig uit.

Je hielp mij enorm op mijn pad naar verlichting en ik ben ontzettend blij dit gevoel te herkennen en ook te ervaren want het voelt heerlijk. Ik durf vor het eest in mijn leven zeggen dat alles goed komt en dat geeft een gevoel van vrijheid.

Heel erg bedankt voor je waardevolle tips!

- Lynn De Ruyver -

Séverine is een felle, zachtaardige, zotte, enthousiaste, warme, authentieke en zeer intelligente madam.


Ze luistert echt, stelt treffende vragen (soms heel direct, soms heel zachtjes), en slaagt er zo in om je zelf te laten zeggen hoe het verder moet. Het mooiste daaraan is dat dat onzekere gevoel wat ervoor zorgde dat je een hulpvraag stelde, dan vervangen wordt door een gevoel van kracht, omdat de antwoorden uit jezelf komen. Ik voel me na elk gesprek sterker. 


Het is binnen gaan met een knoop in je maag, tranen die klaar zitten omdat je het even helemaal niet meer weet, en zoveel chaos in je hoofd dat je zelfs niet meer weet welke vraag je juist moet stellen. En buiten gaan met een opgelucht hart, een gevoel van (h)erkenning, duidelijkheid over de essentie van hetgeen je mee worstelt, en energie om verder met jezelf te werken.

- Gudrun Bouman -

Als hoogsensitief persoon kwam ik al vroeg in aanraking met therapie. Echter pas op mijn 38ste is Séverine op mijn pad gekomen. Zij heeft mij op 6 sessies méér bijgebracht dan het veelvoud aan therapie dat ik ooit bij anderen volgde. Als ervaringsdeskundige maakte ze mij ervan bewust dat ik reeds vele antwoorden op vragen zélf kon beantwoorden en dat het dus niet aankwam op harder mijn best doen, maar op harder geloven dat ik het kan. Haar enthousiasme, positieve insteek en expertise hebben mij heel veel zelfvertrouwen, waardering en liefde voor mezelf bijgebracht.


❤ Hanging out with Séverine will make you fall in love with yourself all over again. Er is geen mooier geschenk dat je jezelf kunt geven, toch? ❤

- Lien -

Séverine is de motor van mijn groei het voorbije jaar.

Tijdens onze gesprekken voelde ik me echt gezien door haar. 

Zij heeft me uit mijn comfortzone getrokken en me het vertrouwen gegeven dat ik miste om broodnodige stappen te zetten. 

Haar slagzin 'Wat is het ergste dat kan gebeuren?' herhaal ik luidop in mijn hoofd telkens ik voor een keuze sta en geneigd zou zijn voor de veilige weg te kiezen.

- Valerie Carlier -

Séverine heeft mij in mijn zoektocht naar een zinvolle invulling van mijn professionele leven begeleid doorheen het loopbaantraject.


Naast de "typische" stappen, waarin we samen op zoek zijn gegaan naar waarden, interesses, energiegevers en talenten, kreeg ik van haar ook altijd uitdagende vraagstukken voorgeschoteld. Doordenkertjes, waardoor ik nog dieper kon ingaan op de huidige hiaten en nog meer zicht kreeg op toekomstige plannen. Ondertussen heb ik een andere werkplaats gevonden die veel beter bij mij past.

- Rebecca Vandenberghe -

Ik leerde Séverine kennen via verschillende webinars.

Zelf had ik reeds verschillende paden bewandeld onder begeleiding van psychologen en loopbaancoaches. Steeds zonder veel succes. Het geloof in de mentale begeleiding was weg. 

 

Toch bleef ik na ieder webinar van Séverine met een goed gevoel achter. Gezien mijn voorgeschiedenis ontstond er twijfel maar uiteindelijk gaf ik de twijfel een kans en maakte een afspraak met Séverine.

 

… wat er toen gebeurde … was een droom die werkelijkheid werd. 

 

Séverine hanteert een schitterende werkwijze, houdt van woord en wederwoord. Ze verlegt stenen in de rivier van het leven. Slaat de nagel op de kop en wat haar nog het meest typeert … ze deelt al haar kennis en kunnen met heel veel plezier, passie en een groot hart.

 

Wat ben ik een gelukzak om Séverine als coach te hebben! Dankzij haar heb ik ondertussen een nieuwe job, daalt mijn stresslevel en stijgt mijn energie!

- Steven De Plu -

In mijn auto stapte een glunderende dochter, na een eerste gesprek met Séverine, met de opgeluchte woorden: "er bestaat gewoon iemand die begrijpt hoe ik in elkaar zit". En het vertrouwen dat dat geeft in de toekomst voor de dochter zelf, maar ook voor mij als ouder.

- Gudrun Bouman - 

De loopbaanbegeleiding bij Séverine was voor mij hetgeen wat ik nodig had om niet vast te lopen in mijn huidige situatie. Ik kreeg niet alleen verduidelijking in mijn sterktes, valkuilen en ambities maar ook meer inzicht in wie ik ben en hoe ik als persoon handel. Séverine maakte me nog bewuster van wat ik nodig heb en ging samen met mij op zoek naar hoe ik dit kan bereiken.

Ik voelde direct een goede klik met haar en het was een erg fijne begeleiding. Een echte aanrader voor iedereen!  


- Dorien Coomans - 

Séverine is een open-minded en eerlijk individu. Ze creëert een vertrouwde omgeving die je meteen aanvoelt.

Wat ik het mooiste vond aan onze sessies, en elders nog nooit heb ervaren, is dat Séverine erg professioneel is maar dat ik nooit het gevoel had dat ze me onder de loep nam.

Séverine heeft me kunnen overtuigen wat mijn waarde is als persoon. 


- Dora Boughanmi - 

Jaren lang zakte mijn energie langzaam weg door een combinatie van perfectionisme en een te hoge werkdruk. Door mijn hoogsensitiviteit was ik totaal overprikkeld tot op een dag het licht uitging en ik bijna niets meer kon. Ik zocht een therapeute die samen met mij op weg wou gaan naar een betere versie van mezelf, die mij niet alleen mijn problemen liet vertellen, maar die mij ook moed en energie gaf om terug beter te worden. Séverine haar kracht is dat ze er telkens zo goed in slaagt om uit mijn verhaal de energievreters te halen en deze dan mee te nemen in een actieplan. Ze doet dit telkens met een aanstekelijk enthousiasme! Doordat Severine zelf heel goed weet hoe het voelt om hoogsensitief te zijn, kan ze daardoor enorm veel tools aanreiken om mee aan de slag te gaan waardoor je jouw energieverbruik leert doseren. Bij elke sessie kom ik buiten met nieuwe inzichten om mijn leven verder uit te bouwen ‘van stress naar veerkracht’. Haar boek is bovenop de therapie en coaching een echte aanrader vol bewustwording en praktische tips!

Ik heb op een jaar tijd geleerd om te leven met mijn hoogsensitiviteit, mezelf te begrijpen en leren te doseren. Er gaat geen dag voorbij dat ze even op mijn schouder tikt en me weer de weg wijst en daar ben ik haar heel dankbaar voor!

- Sieglinde Rosseau - 

Door bij Séverine in therapie te gaan heb ik mezelf leren kennen. Geleerd dat ik al jaren mijn eigen grenzen ferm overschrijd. Ik wist zelfs niet meer welke grenzen ik had. Ik ben ook te weten gekomen dat ik hoogsensitief ben en dat heeft veel duidelijk gemaakt.

Telkens ik een gesprek heb gehad met Séverine voel ik de energie die zij uitstraalt. Ze luistert, geeft tips, geeft energie en geeft moed.

Zo blij dat ik de stap gezet heb om bij haar aan te kloppen.

- Sofie Schittekatte - 

- An -

Ik vergelijk Séverine graag met een LEEUWIN. 

Om de AFSTAND die ze kiest tov haar 'welpen', die is nabij genoeg om empathisch, open en actief meedenkend te kunnen zijn, en die is veraf genoeg om professioneel en objectief te handelen, haar eigen grenzen te bewaken en de cliënt de kans te geven om zelf actief op zoek te gaan naar antwoorden. 

Om de KRACHT en ZELFZEKERHEID ook, die ze uitstraalt en die moed geeft. 

Om haar ZACHTHEID/MILDHEID tot slot.