Transformeer stress in veerkracht.

Leer spelen met je stress-systeem en creëer een leven vol rust, vitaliteit en plezier!

Maak van zelfzorg een levensstijl. 

Verdiepende online cursus bij het boek Van stress naar veerkracht. Hier gaan we verder waar het boek moest stoppen. Bij elke sleutel worden nieuwe info en extra oefeningen gegeven.


Het is een mix van filmpjes waarin ik de belangrijkste concepten uit het boek op een dynamische manier toelicht maar ook nieuwe aanvullende info geef, demo's van de oefeningen die in het boek beschreven staan en hier en daar een visualisatie/meditatie. Daarnaast is er een werkboek vol diverse oefeningen: reflectievragen, invullijsten, registratie-opdrachten, creatieve en speelse opdrachten. 


Je krijgt een schatkist aan kennis, inzichten en concreet toepasbare tools. Door de oefeningen en opdrachten word je geactiveerd om echt aan de slag te gaan en zelfzorg deel te maken van je dagelijkse routines. Je krijgt inzicht in je eigen patronen (bv pleasing), in je belemmerende overtuigingen, in wat echt belangrijk is voor jou en wat je nodig hebt (en nog zóóóveel meer). Zo kom je te weten wie je in de kern echt bent en kan je groeien naar de leukste versie van jezelf. 


Overzicht van de modules


Module 1 is ook afzonderlijk beschikbaar onder de naam "Stress in-zicht".

Klik op de knop hiernaast voor meer info.

Module 2 is ook afzonderlijk beschikbaar.

Klik op de knop hiernaast voor meer info.


Je kan de cursus volledig op eigen tempo volgen van bij je thuis. Er is geen begeleiding voorzien maar je krijgt als extraatje wel toegang tot een online community van gelijkgestemden die ook op het leerplatform gehost wordt. Je hebt dus geen sociale media nodig. 


De community is een plek waar je met de andere leden van de TJT crew kan uitwisselen: ervaringen, leuke tips, struikelblokken,... Je kan elkaar motiveren, ondersteunen en samen naar oplossingen zoeken.


Via het leerplatform kan je ook aan mij vragen stellen.


Er zijn 2 formules:

 1. Levenslang. 
  • Prijs = 699 euro (je kan ook in 5 termijnen van telkens 145 euro betalen)
  • Je krijgt levenslang toegang tot het materiaal op het leerplatform Thinkific.
  • Je hebt als mooie bonus ook recht op een gratis individuele coaching sessie (1 uur) met mij via Zoom (waarde = 125 euro). 
 2. Eén jaar.
  • Prijs = 249 euro
  • Je krijgt 1 jaar toegang tot het materiaal op het leerplatform Thinkific.
  • Beslis je nadien om toch voor de formule "levenslang" te kiezen dan wordt het bedrag dat je reeds betaalde in mindering gebracht. 


Bij beide formules heb je de optie om één of meerdere individuele sessies met mij te boeken. Stuur mij in dat geval een mail. 

 • 1 uur = 125 euro
 • 30 minuten = 65 euro


Nog vragen? severine@centrumdiabolo.be


Het doel van deze cursus is om je veerkracht te versterken waardoor je beter om kan met de tegenslagen in het leven, je meer energie, rust en plezier beleeft en het leven leidt dat echt bij je past.


De focus van deze cursus ligt op het vergroten van:

 • je zelfkennis en zelfinzicht: weten wat je nodig hebt, wat je triggers zijn, hoe je de dingen aanpakt, wat je valkuilen zijn,...
 • je zelfbewustzijn: beseffen wanneer je in je valkuilen trapt of in oude patronen vervalt, je stress-signalen herkennen,...
 • je zelfmanagement: bewust kiezen voor zelfzorg en zelfontplooiing door het installeren van routines, rituelen, afspraken met jezelf, spelregels,....


Want: kennis → inzicht → uitzicht


De inhoud van de cursus en de oefeningen zijn zorgvuldig geselecteerd om hieraan tegemoet te komen.

De kennis, inzichten en oefeningen die ik met jou deel zijn allemaal wetenschappelijk onderbouwd en hebben hun meerwaarde in de praktijk bewezen. Het is een evenwichtig samengestelde mix uit o.a. de positieve psychologie, cognitieve gedragstherapie, mindfulness en lichaamsgerichte stromingen.


Deze cursus is niet zomaar een cursus die je eens snel tussen de soep en de patatten doet. Het is een intens traject dat je met jezelf zal doorlopen met ondersteuning van mij als coach via de opgenomen filmpjes. Ik vertel je alles zoals ik het ook live 1 op 1 in mijn praktijk zou doen. Ik toon ook oefeningen voor. Je krijgt alle werkbladen die ik ook live aan cliënten meegeef.


Na deze cursus zal je:

 • beschikken over een schatkist aan kennis, inzichten en concrete tools om je stressklachten te verminderen en je veerkracht te versterken
 • je eigen werkzame toolbox hebben samengesteld door te reflecteren, uit te proberen en te oefenen
 • meer rust, energie en plezier ervaren
 • gegroeid zijn als mens op weg naar de meest authentieke - en dus meest tevreden en leukste - versie van jezelf

Al het materiaal is onmiddellijk beschikbaar op het leerplatform. Er is 25 uur aan videomateriaal met uitleg, demo's, tips en technieken. Er is een werkboek van meer dan 500 pagina's boordevol reflectievragen, registratie-opdrachten en creatieve oefeningen.


Wil je een beter beeld van wat je precies mag verwachten?

Hieronder vind je alvast een filmpje waarbij je een inkijk krijgt in de modules op het leerplatform en een aantal oefeningen uit het werkboek. 

Dit vonden deelnemers van de cursus


Deze cursus heeft zo'n grote waarde!!! Ik zal die aan iedereen aanbevelen. Je geeft er zoveel informatie en deelt enorm veel tips. Het is de eerste cursus waarvan ik vind dat die echt meer dan zijn geld waard is. Je uitleg is heel duidelijk en de oefening heel waardevol. Het is een werk om door de cursus te gaan en vooral alle oefening uit te voeren, maar het is het zeker waard om je beter te doen voelen en goed met je stressbeheer om te gaan. Ik heb er in ieder geval al heel veel aan gehad. Als HSP prefereer ik jouw cursus, i.p.v. bij een psychologe in de praktijk te gaan, want ik vind het heel moeilijk om over mijn emotionele problemen te praten. En de raad die je geeft, de inzichten zijn veel beter.

Muriel Himschoot - personal assistant

Ik was de voorbije jaren een hamster in een loopradje. Maar het radje is kapot en het herstel kost wat tijd. Binnen een paar maanden zal alles weer beteren, daar ben ik van overtuigd. Bedankt voor je fijne cursus Tem Je Tijgers, mijn redmiddel in nood momenteel. 

Ik wil je bedanken voor je enthousiasme waarmee je je kennis in Tem je tijgers deelt, je bent écht zo een energiegever. Je brengt steeds een warm gevoel in m’n hart!

Ik heb al zoveel geleerd van jou en je tips geïmplementeerd in mijn leven, dat ik wel kan zeggen dat je erg veel verandering in mijn leven als HSP hebt teweeg gebracht!Nancy De Mulder - coach/therapeut

Heel interessant! Heel praktisch. Ik vind dat iedereen dit zou moeten volgen. Zo leerrijk, bruikbaar en belangrijk. Zowel voor mezelf als voor de leerlingen die ik individueel begeleid. Leen

Zo boeiend allemaal!

De combinatie van jouw filmpjes, samen met de oefeningen, vormen voor mij een heel goed duo! Op mijn eigen tempo kan ik de cursus voortzetten. Het feit dat ik kan terugkijken, maakt dat ik bepaalde topics geleidelijk aan beter onder de knie krijg. Op het einde van elke module kan ik dan ook nog vragen aan jou stellen; echt top!

De concrete voorbeelden die je telkens in de modules aanhaalt zijn heel waardevol voor mij. Die voorbeelden maken dat bepaalde topics beginnen te dagen bij mij en maken me echt bewust wat onderliggende layers zijn ; ik leer mezelf beter kennen. Bedankt voor deze eyeopeners!

Inge Thoonen - HR professional

Bedankt voor al je goede uitleg en voor de vele tips. Bedankt voor je doorleefde manier van vertellen en bedankt voor het gevoel van (h)erkenning en vertrouwen dat ik krijg.

Ik ben fan! Wat een verhelderende, interessante filmpjes vol met tips die me echt helpen.  


Sara Van der Hallen - psycholoog

Mooie vormgeving, duidelijke uitleg met filmpjes. 

Bedankt voor de mooie cursus en jouw innemend enthousiasme.


Tem Je Tijgers - groepstraject ©

Begeleidingstraject bij de online cursus


Op 18 januari 2024 ging de eerste editie van het groepstraject TJT van start, met naast de online cursus ook live online groepssessies (waarmee we gaan verdiepen, verbreden, verankeren, uitwisselen en elkaar stimuleren).


De deuren zijn momenteel gesloten maar je kan je al op de wachtlijst zetten voor de editie van 2025.