Dit is de 1e module van de grote cursus Tem Je Tijgers. Je kan deze hier als losse module bestellen. 


Leer je stress-systeem kennen, de signalen van overprikkeling en chronische overprikkeling herkennen. Breng je eigen stress-signalen en stressoren (tijgers) in kaart.


Gezonde stress is intervalstress. Na een mentale of fysieke inspanning volgt ontspanning zodat ons systeem tot rust kan komen, kan herstellen en de energiereserves kan aanvullen.


Dit is het probleem in onze huidige maatschappij. We hebben te veel ballen in de lucht, komen te veel stressoren (tijgers) tegen en maken veel te weinig tijd voor rust en herstel. Onze gaspedaal wordt veel te veel ingedrukt en onze rem wordt - in tegenstelling tot in de oertijd - niet meer automatisch ingeschakeld. Er is geen intervalstress maar chronische toxische stress.


Daarom zullen we het anders moeten aanpakken. We moeten zelf leren spelen met de gas en – vooral met - de rem. Zo kunnen we de stresshormonen afvoeren voor ze zich opstapelen en ons belemmeren (kip zonder kop, woedende dino…)

Wat heb je daarvoor nodig?

  • Weten hoe het stress-systeem werkt
  • Stress-signalen bij jezelf herkennen
  • Je tijgers kennen
  • Je stress-systeem kalmeren door de rem te leren induwen (dit leer je in de vervolgmodule Leren Chillen)


Wil je meer weten over hoe het ingenieuze stress-systeem van ons lichaam werkt? 


Wil je ontdekken waarom we niet meer logisch kunnen denken en overspoeld worden door emoties als we overprikkeld zijn? 


Wil je stress bij jezelf leren herkennen?

 

Wil je jouw tijgers in kaart leren brengen om zo minder stress te ervaren?


Dan is de online module “stress in-zicht” jou op het lijf geschreven. Via filmpjes en oefeningen krijg je inzicht in hoe je stress-systeem precies werkt. Je krijgt ook zicht op je eigen (lichamelijke) signalen van positieve en negatieve stress en leert je tijgers kennen. Hierdoor kan je stress beter de baas en krijg je terug grip op jouw reacties.     


PS: ideaal als je het boek Van stress naar veerkracht wel wil lezen maar niet door het eerste theoretisch deel geraakt door moeite met concentreren of te weinig energie. Ik leg de belangrijkste concepten heel dynamisch en met visuele hulpmiddel uit in levendige filmpjes 😁.


Het is belangrijk om goed te voelen op welk stresslevel je jou bevindt zodat je overprikkeling kan vermijden. Hoe? Door jouw eigen lichamelijke signalen te leren (her)kennen. 


Het is ook belangrijk om je tijgers te leren kennen: de mensen, situaties, prikkels en activiteiten die jouw stress-systeem (te veel) activeren. Je kan je leven dan zo inrichten dat je zo weinig mogelijk van die tijgers tegenkomt, of jezelf leren beschermen in confrontatie met die tijgers en achteraf ook rust inbouwen of je stress-systeem op een andere manier terug kalmeren.  


Met deze module breng je jouw eigen stressoren (tijgers) en lichamelijke signalen in kaart.


Dit is de eerste module van de grote cursus Tem Je Tijgers. Ben je door het volgen van deze module benieuwd naar het vervolg? Dan kan je nog instappen in de grote cursus. Het bedrag dat je reeds betaalde wordt dan in mindering gebracht. Stuur me in dat geval een mailtje en je ontvangt een kortingscode die je kan ingeven bij de bestelling.


Inclusief:

- 2 uur aan videomateriaal!

- handig werkboek van 56 pagina's met de slides uit de filmpjes en plaats om te noteren, registratie-opdrachten en reflectievragen


Je kan deze module volledig op eigen tempo volgen van bij je thuis. 


Je krijgt levenslang toegang tot het materiaal op het leerplatform Thinkific. 


Nog vragen? severine@centrumdiabolo.be


Je kan deze module ook samen met de module Leren Chillen (de 2e module van de grote cursus Tem Je Tijgers) aankopen aan een voordeliger tarief. Klik hier voor meer info over de module Leren Chillen.